när jag sluter mina ögon ser jag ljuset


Det är höst och kent-tider. Hösten är den tid på året då jag lyssnar som allra mest på kent. Jag brukar säga att kent är det bästa med Sverige och det ligger nog lite i det även fast jag är lite halvt skämtsam när jag säger det.. 

Jockes röst och texter får mig att känna mig hemma. Som att allt faller på plats. Det är kärlek!

För er som inte lyssnar på kent tycker jag det är på tiden att ni gör det nu.
Om ni trycker på bilden kommer ni till en spellista med några av mina favoriter. Mycket kärlek!




vakna


Här är en lista över sätt jag blivit väckt på, och som jag inte uppskattar. Sov gott!

- När jag var i 10-års åldern var jag kanske mer aktiv än annars. Hur som haver. Det var vanligt förekommande att jag på natten trillade ur sängen och slog i huvudet i nattduksbordet. Mindre trevligt sätt att bli väckt på.

- Dödsångest var också något jag ägnade mig åt som mindre. Jag kunde drömma om döden och all mystik kring den och det gjorde min lilla kropp stel av skräck. Jag kunde varken skrika eller ropa på mamma. I vaket tillstånd kunde jag få panikångestattacker av tanken på döden, men det är en annan historia. Tur att jag växt ifrån det i alla fall!

- En gång vaknade jag och hela familjen av att det brann. Vi bodde i radhus och det brann längre bort i vår länga. Jag kunde inte tänka rationellt. Tog på mig min morgonrock, öppnade råttburen, satte en råtta på vardera axel. Jag var redo för att springa ut tyckte jag, det viktigaste var med mig. I alla fall, som ni förstår var det inte kul att vakna av en brand. Jag hoppas aldrig få uppleva det igen.

- Det händer då och då att jag vaknar mitt i natten med ett stort behov av att gå och göra nummer 2 ni vet. På toan. Det är besynnerligt, för jag tänker att hela den processen borde vara "avstängd" på natten. Eller?

- Det har hänt att jag har vaknat av ett hulkande ljud. Detta ljud brukar komma från min hund som känner sig TVUNGEN att spy mitt i natten. Inte nice!

- När jag och min storasyster var mindre delade vi rum. Min syster har alltid varit väldigt aktiv på natten. Både verbalt och fysiskt. När hon var verbal var det alltid mig hennes snack handlade om. Faktum var att hon skällde på mig, högt och tydligt. I sömnen. Hon sa saker i stil med "jag hatar dig Jossan"! Jag la mig tätt, tätt intill väggen övrtygad om att hon skulle komma och döda mig. Jag blev lika rädd varje gång jag vaknade av hennes verbala hat mot mig.. Tur att hon inte är likadan i vaket tillstånd!

- När jag var fem år vaknade jag av att en liten mus befann sig 10 cm ifrån mitt ansikte. Det var egentligen inte själva musen som väckte mig, utan mammas skrik när hon kom in i mitt rum och såg allt. Jag låg snällt kvar i sängen medans mamma hoppade upp i soffan och skrek som en galning. Har aldrig riktigt förstått varför, mamma gillar ju smådjur.. I alla fall, musen klarade sig oskadd och mamma fick sedan hjälpa mig att städa upp allt musbajs som låg lite här och var i mitt rum. Musen hade för övrigt kommit in i mitt rum på grund av att mamma legat och solat på mitt täcke på altanen. Musen hade väl krypit in i täcket och tyckt det vart helfestligt. Så ja, det var mammas fel!

God natt





holy moly, you're so funny, you crack me up


Jag åt två gudomliga mackor. Jag stekte kantareller och åt nästan ihjäl mig.. Frosseri är en dödssynd har jag hört!

Det bor en förkylning inom mig som inte riktigt vill utvecklas. Helt plötligt kan den explodera och jag väntar med spänning. Försöker fokusera på andra saker. Som att jag är ganska så bäst på wordfeud, detta världsomfattande fenomen. Börjar tröttna på att vinna över alla, hö hö. Jag är så sjuuukt ödmjuk så det är galet! Finns det något man kan säga som är mer fel än det i kursiv text?

Tittade på reprisen av Debatt förut och skämdes över det respektlösa beteendet som osade i studion. Fy skäms! En diskussion går inte ut på att höja sin röst så mycket att det till slut blir ett ordbajseri av skrik och gap. Pinsamt..

Känner mig jääkligt tråkig för tillfället. Oinspirerad. Som jag skrev igår, nollställd! Försökte rita igår, det gick inte. Försökte spela gitarr, låg i sängen med en gitarr över kroppen utan att röra strängarna. Tänkte gå ut och fota, gjorde det inte! 

Fan. Jag går och städar badrummet istället..






att koka ris


Ris är överskattat. Det är gott till sushi annars kan det kvitta. Fast jasminris funkar i och för sig....

Jag har inte gjort någon större nytta idag. Har suttit apatisk framför tv:n och käkat clementin och inte haft någon större lust till något.

Men nu står kycklingen i ugnen tillsammans med diverse rotfrukter. Riset kokar, för min syster endast. Hon nobbar mina vackra rotfrukter. Jaja. Ska träffa tre trevliga tjejer sen och försöka hitta något till avslutningsfesten på Liseberg. Känner redan nu att jag inte kommer ha någon större framgång..

Jag är bara allmänt nollställd idag. Men det kan komma en lista ikväll som jag låg och grubblade över igår innan jag slocknade.

Later alligator!


Ajfööön

Mååååste ju bara testa hur det här fungerar. Har väntat på detta ögonblick länge, att få publicera ett inlägg från telefonen.

Höhö


sucker



du säger att jag varit elak, alltid har jag varit rak.


Jag har jobbar sista dagen på Lisberg. Jag har klippt mig. Jag har ätit sushi. Jag har sovit. Jag har vaknat. Jag har skrattat. Jag har inte gråtit.

Annars då?

Jag vill spotta gult snus-spott på vissa. Om jag ändå snusade... Jag får väl helt enkelt leva med det faktum att vissa inte vill bli omtyckta. Jag får glädjas åt att jag alltid kommer vara den där sjukt töntiga tjejen som inte fattar hur man ska vara för att vara "ball" och "inne". Det är en skön känsla att vara sådär genuint nördig som jag är. Det är skönt att inte behöva dölja att jag lyssnar på High School Musical-låtarna då och då. Det är så fantastiskt att ena dagen kunna umgås med en rosa girly girl och nästa dag ta en fika med en svarthårig rock-tjej. Att inte begränsa sig liksom.. Ta lite av varje och på så sätt få ut det mesta av allt!

Livet. Man väljer själv helt enkelt! 


polly wants a cracker



Nevermind

Mitt favoritalbum, alla kategorier fyller 20 år imorgon. Det är ju nästan äckligt gammalt...
Det är inte så att jag ska börja lyssna på det nu bara för att det fyller år. Nevermind är ett album jag lyssnar på jämt! Varje dag! Så mycket älskar jag det. Så mycket älskar jag Nirvana.

Fast jag borde kanske köpa tårta? Jag kanske borde ha en Nirvana-tröja under mina jobbkläder imorgon?

Jag har sagt det så många gånger förut men säger det igen, Nirvana är det bästa jag vet och ord kan inte beskriva min kärlek till det bandet. 

Den tiden i mitt liv då allt kändes hopplöst. Då allt var mörkt. Då jag ville dö och bara försvinna. Då var det musiken jag vände mig till. Då var det Nirvana som var min religion. Min mamma var väl inte helt såld på det faktum att jag lyssnade på musik skapad av en man som tog livet av sig. Men idag är min kärlek till Nirvana lika självklar för henne som att jag heter Josephine. Nirvana är, och kommer alltid vara en stor del av mitt hjärta..

en nöt flera nötar


Här är en lista över saker jag ser fram emot. Den kan innehålla spår av nötter också!

- Ikväll ska jag titta på sista avsnittet av True Blood, jag får sedan vänta ETT HELT JÄVLA ÅR på säsong 5. Förstår inte riktigt hur jag ska klara av abstinensen. But still, jag ser såå fram emot en ny säsong fullspäckad med Alexander Skarsgård aka Eric Northman. Mmmmm!

- Den första oktober ska jag och mina bästa fira Jessica och det ser jag fram emot! BIG TIME!

- Jag ser lite fram emot julafton faktiskt. För i vår familj gillar vi det enkla. Alltså, det är inte fler mostrar och fastrar än nödvändigt, faktum är att det är inga mostrar och fastrar alls. Det är bara vi. Kanske en och annan mormor. Det är mysigt. Men jag ser faktiskt fram emot den dagen då vi är sådär megamånga. Min man, mina barn, mina systrars män och deras barn. Fantastiskt är ordet!

- Jag ser fram emot min, mammas, mormors och storasysters resa till Grekland nästa år. Mormor fyller 70, jag fyller 20. Vilken kombo va! Det kommer bli vin och grekisk sallad varje dag. Ohlala!

- Avslutningsfesten på Liseberg ser jag fram emot. Att klä upp sig lite extra kanske, och umgås med godingar. Det lär ju bli en bra afton!

- Jag ser inte fram emot att gå ut nu. Har det så bra är i hörnet av hörnsoffan. Men min bäääs kissar kanske ner sig snart annars. Så jag går väl ut nu. Blä!



quoi?


Min garberob mår för tillfället alldeles förträffligt skulle jag vilja säga, för den har uppgraderats en aning. 
Det är fantastiskt skönt att flanera runt på stan och bara plocka på sig och ändå ha pengar kvar efter. 

Idag blev det både second hand och nytt. Den ultimata kombon! Min lillasyster är perfekt att dra med sig på stan. Inget knussel, ingen stress. Det är så jag gillar det!

Imorgon är det återigen jobb, men det är sista helgen sen är jag fri, eller ledig, eller jag har semester, eller jag vet inte. Det känns skönt i alla fall. Att inte komma dit på ett tag, fast att jag trivs som fisken i vattnet. Jag gillar livet som hemmafru. Städa, tvätta, laga mat! Speciellt laga mat, det är så avkopplande och jag är ju grym på det! Åh vad osvenskt sagt.. Lyckades göra en helstekt kyckling idag stoppad med både äpple, lime och vitlök. Mmmmm!

Funderar på att göra en lista sen. Om både roliga och tråkiga saker. Kan bli kul?

Puss

eG0HJf on Make A Gif, Animated Gifs

jag är inte bitter


Det är en sån dag då man inte riktigt vet vad som ska hända fast att allt ändå är så kristallklart. Som att ugnen ser ut som Jerusalems förstörelse och tvättstugan ser ut som tusen svåra år... 

Jag vet inte varför jag alltid ska skjuta upp saker. Varför gör jag alltid klart saker i sista stund? Jag har analyserat mitt beteende och kommit fram till att jag gillar att jobba under press. Fast är det verkligen så? Det kan hända att jag felbedömt hela situationen.

Nåja. Även solen har sina fläckar. He he...

Igår reflekterade jag mycket över det här med att "vara sur". Det är ett fenomen skulle jag vilja påstå. Hur som haver, det är inget jag känner för att gå in på just nu. Men jag vill bara säga att jag är en person som sällan blir sur. Det händer nästan aldrig faktiskt. Eller sur kanske man kan bli, men det är inget som håller i sig. Jag är "sur" i max 10 sekunder. Fantastikt! Jag förstår verkligen inte meningen med att "vara sur". Sluta opp mät!

Kyssen, kramen, syns på staden!


rbwJVI on Make A Gif, Animated Gifs

voff

ekLGjb on Make A Gif, Animated Gifs

Detta får avsluta kvällen. God natt!

...förresten


Dokumentären om Dawit Isaak som visades förut var mycket bra och gripande. Det är så fruktansvärt skamligt hur en människa kan arresteras på det sättet utan några större reaktioner från omvärlden. I 10 år har Dawit nu suttit fängslad utan varken förhör eller rättegång. Det är viktigt att fortfarande hålla hoppet uppe och göra det man kan för att påverka. 

Gå in på FreeDawit.com och läs mer. Det finns en lista över saker man kan göra för att påverka! Jag klickade hem en tröja som förhoppningsvis kommer till mig inom kort!

Missade ni dokumentären är det bara att gå in på svtplay och kolla!




some weird shit


Här kommer listan jag lovade. Det är en lista över några barnprogram som enligt mig borde förbjudas, för att de helt enkelt är rent vidriga. De flesta av programmen på min lista var program som jag själv inte växte upp med, men som jag på ett eller annat sätt ändå, tyvärr lyckats komma i kontakt med..

Förklaring följer efter varje bild!



Skurt, vem fan var han egentligen frågar jag mig ofta, fast det som ändå förbryllar mig mest är VAD han var. En insekt? En mongolid groda? Var han ens ett djur och HUR kunde han ha en människa som mamma? Var han adopterad? Så många frågetecken. Så få svar. En sak som i alla fall är säker är att jag aldrig ska visa den där gröna saken för mina barn. Han har en ful keps också. Blä.




Molly mus...... Kan bara säga en sak, och det är att hon är fruktansvärt irriterande! End of discussion!




Då och då visas program för döva barn på TV. Det låter bra i teorin, men i praktiken blir det bara så fel! Jag vet inte om de som skapade Busan trodde att bara för att man är döv så är man dum i huvudet. Hur som haver. Busan borde kastreras, pensioneras och aldrig mer få se dagens ljus. Det är den hårda sanningen!




Två män på en bar. Fulla som aldrig förr, kanske också höga på något annat. De sitter och spånar på en idé om ett barnprogram som ska ta över världen. De tänker, två bananer, två pyamaser. Två bananer som har på sig pyamas. De tänker, SUCCÉ! 

Det är så jag hoppas att hela programidén skapades, för jag ser ingen annan vettig förklaring...




Vad. Hände. Här....?

Teletubbies är utan tvekan det program som förbryllar mig allra mest på denna lista. Om de som skapade B1 och B2 hade rökt på, så har de som skapat teletubbies pillat i sig partydroger av den allra starkaste sorten! Deras namn, Dipsy, Tinky Winky, Laa-laa och Po låter som synonymer för bajs och könsord och deras antenner påminner om andra saker... Solen i Teletubbies-landet är en bebis och överallt hoppar det omkring kaniner över gröna kullar. Jag KAN INTE FÖRSTÅ POÄNGEN, men skapandeprocessen var nog en jäkla LSD-tripp för de stackars satarna som kom på hela skiten.


Slutligen vill jag bara säga att det jag kommit fram till är: det var verkligen bättre förr, det vill säga när jag var liten. Björne, Trasdockorna och Alfons, det är grejer det!



jag dansar på krossat glas


Jag inser hur skönt jag har det just nu när jag sitter här i soffan. Det är en grå dag, verkligen grå. På alla sätt och vis. Jag ser till och med lite grå ut. 

Ikväll ska jag se dokumentären om Dawit Isaak. SE DEN NI OCKSÅ!! Innan dess händer inget intressant idag. Men det kanske är bra? Att det inte händer något?

Det kan hända att jag bjuder på en lista av något slag senare. Jag har en idé som jag tror kan vara givande på flera olika plan. Så håll er uppdaterade, he he. Jag vet ju att ni gillar mina listor liksom. Kyss!



c'est parfait


Jag vet inte alls hur det var när det var det som var. Det som var det var som det var och kommer aldrig vara. Det som var det som aldrig var har varit.


Man blir såååå lycklig när man inser att man börjar en timma senare än vad man trott. Det innebär för min del att jag kan spela sims liiite längre..

Igår skulle jag gått på bio med tre vackra damer. Men det blev ingen bio. Det blev Linnéterassen, och två cider senare kändes allt perfekt. Jag insåg hur lycklig jag faktiskt är, och insikten om det är så fin, så fin.

Idag känns det också bra. Mina hundar snarkar för tillfället ikapp i min säng och jag kunde inte önskat mig något annat just nu. Mina hundar är kanske inte perfekta i praktiken alltid, men just nu är allt ren perfektion!

eRk6Ov on Make A Gif, Animated Gifs

this is ?

Cecilia Nyquist - Tiny Grains


Jag önskar att denna låt hamnar på Spotify snarast, för den är verkligen så otroligt fin! 
Reklammusik.se har givit mig mycket bra att lyssna på vill jag lova!

Just nu känner jag mig verkligen inte trött. Jag funderar över saker som jag borde försöka avklara innan jag lämnar jordelivet. Det är inte så att jag på något sätt borde känna mig stressad, men de saker jag ska göra ska ju också göras nån gång, och jag som inte gillar att planera för mycket känner trots allt en viss stress. Eller det kanske inte borde kallas stress, men i alla fall...

De senaste dagarna har jag till exempel haft seriösa funderingar på att ge mig in på Star Wars. Jag har inte sett en enda episod och jag har förstått att vissa ser det som en skymf. 

Sagan om ringen-filmerna är också något jag lyckats undgå. Det förvånar faktiskt mig själv. Jag älskar ju såna filmer!

Sen har vi ju de där förbaskade Bond-filmerna... De lockar mig inte alls. Tyvärr. Eller? Nej, ovissheten om de filmerna tar jag nog med mig ner i graven.

Herregud... Gud... Gudfader-filmerna har jag OCKSÅ missat...

Varför valde jag egentligen att rikta in mig på filmer jag inte sett? Det är väl ändå inte tänkt att det är filmtittande jag ska ägna resten av mitt liv åt. 

Alltså, ibland önskar jag att jag vore en sån person som inte tänkte så mycket. Jag försöker inttala mig själv att jag är sån, men vem försöker jag egentligen lura? Jag funderar över hur det skulle vara att va sån. Fast alla människor tänker ju. Men tänker alla lika mycket? Tänker min hund? Undra hur hans tankegångar ser ut. Jag menar, hur tänker han och vad tänker han på? Vad drömmer han om när han smaskar i sömnen? Vad tänker han när han ser mig? Älskar min hund mig, eller är det en one way love från min sida? Undra vad min systers neontetra tänkte förut när jag lyfte upp den från akvariet för att rengöra det. Den där bananflugan som jag så iskallt mördade alldeles nyss, undra vad den tänkte? Undra om den bara var nyfiken på mig? Den kanske inte alls ville bli uppfattad som ett enerverande flygfä...

Undra om dammråttor tänker...?

God natt!



;)

GMKbiS on Make A Gif, Animated Gifs

and just like that, I but my blinkers on!

konichiwa bitches

EI6l_7 on Make A Gif, Animated Gifs

Kan knappt vänta tills mitt hår försvinner och jag får lämna lejonmanen bakom mig. 

Snart kommer det två män hit som ska fixa en av våra 6 altandörrar. Jag har alltid frågat mig själv varför vi har så många dörrar. Två i köket liksom, och en i badrummet. Overkill. Speciellt den i badrummet, "hej kära grannar, här sitter jag och kablar badrummet!"

Jag ska vara hemmafru idag är planen. Tvätta, städa och laga mat. Jag vågar erkänna att jag gillar rollen som hemmafru. Det är ganska mysigt att lulla omkring här hemma för sig själv.

Kyss og klem

orka orka

graphic myspace at Gickr.com

Min roll som bloggare prioriteras inte särskilt mycket just nu känns det som..
Jag har blivit den där personen som jag innan störde ihjäl mig på. Jag är den, som oavsett väder, drar på sig löparbyxorna och går ut och springer. I'm mental. Men det känns trots det helt makalöst att jag lyckats bli sådan. 

Träning är bra. Min tränignskompis är bra. Vi är bra! 

Det blåser ute. Om ni missat. Det blåser ännu mer här vid havet. Jag låter helt enkelt vinden föra mig fram när jag är ute. Naturkrafter är trots allt häftiga!

Pussen, kramen syns på staden




I know how to nerd it up


Av en tillfällighet tittade jag på mitt schema och upptäckte att jag bara jobbar två dagar från och med imorgon. På ett sätt känns det ju alldeles förträffligt, men samtidigt hade jag velat jobba. Jag gillar att arbeta. Det är ett bra tidsfördriv, hö hö..

Jag funderar över vad jag ska göra istället för att jobba. Det som lockar mest är att följa utvecklingen av min Sims-familj som verkligen börjar ta sig. En nykläckt bebis och en pappa som uppdaterar toaletten så att den blir självstädande. Det började brinna hos min familj förut och brandkåren kom, och brandkåren är kvar fortfarande... Tror det har gått fyra dygn och brandmannen sitter fortfarande kvar i soffan och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till? Jag får nog helt enkelt finna mig i att ha en stor brandbil utanför huset och en brandman sittandes i soffan. Det får bli som ett husdjur. Ack ja, ack ja! Längtar för övrigt så jag spricker tills mitt Sims djurliv-spel kommer!!!!!

Men att sitta framför en dator en hel dag känns inte särskilt produktivt. Det finns ju massa andra saker att göra. En ugn som behöver rengöras. En tvättstuga som behöver omvårdnad. Mat som ska lagas osv osv..

Jag har ju i och för sig återupptagit kontakten med min kära gitarr. Vi skulle minsann kunna umgås en stund. Pianot kan också få vara med, även fast jag inte känner det lika bra. 

Sen har jag ju de där fyrbenta djuren. Jag skulle kunna ta med mig dom till rasthagen. 

Jodå, visst finns det att göra här på Norra Älvstranden. Det gäller bara att hitta det rätta för tillfället..



djuriskt pt. 2


Jag har hittat ett annat, helt enastående djur som jag blivit lite besatt av. Denna gång är det en alldeles speciell antilop-sort som fått mitt hjärta att klappa lite snabbare. 

Saiga-antilopen kan vara det coolaste djur jag någonsin sätt. Ett mer bedårande djur får man leta efter..

BILDBOM:






...och visst har Saiga-antilopen en viss likhet med denna filur?




I ♥ halsduken



Införskaffade världens finaste halsduk också. Från min favoritaffär Monki.


att bränna pengar


Ja precis. Jag har alltid varit snål, ekonomisk, kalla det vad ni vill. Något har hänt. Jag har börjat tjäna pengar och i och med det har jag fått ett helt nytt perpektiv på saker och ting. Jag skulle inte vilja påstå att jag någonsin har varit snål när det gäller andra männsikor. Givmild skulle jag nog våga säga att jag är till och med. Men när det gäller mig själv har det alltid svidit att bränna pengar. Men det har alltså ändrats nu. Till viss mån i alla fall...

Dit jag vill komma är att jag idag köpte något som jag velat köpa länge men som jag liksom heller inte velat lägga pengar på. Men idag, när jag provade dom och kände hur hjärtat slog ett extra slag och hur jag blev alldeles varm i kroppen, då visste jag att det var läge att slå till. Så nu är dom mina, bara mina! Vackrare skor får man leta efter. Jag ska vårda dom ömt och smörja in dom med skokräm så ofta som de vill. Jag känner mig, en aning fattigare, men ganska mycket lyckligare!


så äckligt materialistisk!!








fy fan vad vi är bra


Åh! Hittade två bedårande bilder från studenten som jag känner mig tvingad att visa er. Bättre sent än aldrig.

Jag saknar känslan och den berusande glädjen. Saknar skolan och lektionerna. Saknar dansen, musiken, sången. Saknar teatern! 

.....fast å andra sidan..fy fäään vad skönt att det är avklarat!






javisst


Mmmmums vad det är skönt att bara vara såhär på söndagskvällen. Sen är jag ledig i fyra dagar och det känns helt makalöst bra! Imorgon ska jag ta mig an ett slags flyttningsarbete. Min käraste storasyster har lämnat boet och det innebär bland annat att jag får större rum. Fantastiskt! Jag kan i och med det utöka min vinyl-vägg samt köpa ett fint loppisfynd av något slag. En tjusig sittmöbel kanske? 

Det ska bli intressant att se hur jag löser allt vad sängflytte och antennkabelfix innebär. Men jag är ett händigt kvinnodjur så mina förhoppningar är relativt stora!

Imorgon händer också en annan stor sak. Jag ska börja träna på Friskis och jag förväntar mig att denna typ av motion blir kontinuerlig. Men jag har ju skaffat mig världens bästa träningskompis och tillsammans kommer vi bli snyggast på Norra Älvstranden och sedan kommer vi utveckla superkrafter och tillsammans erövra världen.....
Fast det räcker egentligen med att bli mer fit for fight och må bättre. Så det är mitt mål, att må bra och känna sig bra! Träning är bra!

Puss och kram

så satans ytligt


Är så satans trött på mitt jävla löshår. Vill bara klippa av allt, raka skallen, köpa ett par Dr Martens och bli punkare. Fast ne. Men ett par Dr Martens ska jag köpa i alla fall. Och klippa mig ska jag också göra. 

Jag är sugen på att bli brunett igen. Brunett och lugg. Fast å andra sidan är det så skönt att slippa färga sin utväxt hela tiden. 

En kortare frisyr. Fortsätta vara blondin. Det kör jag på!


November 2010

RSS 2.0