fun


Fredagskvällens planer: betala räkningar, städa rummet, rensa min dator på skit (minnet är nästan fullt), städa hos min fisk (för jag har skjutit upp det för länge nu, djurplågeri...)

The party is on så att säga....

Det är i alla fall lördag imorgon och valborg. Det lär bli trevligt. En heldag med Hanna banana, sedan mer trevligt sällskap framåt kvällen. 

Jennipher är ganska söt när hon sminkar sig. Jag är ganska söt alltid, vill jag tro.

Tjenixendon't like this


Hej jag heter Josephine och jag mår bajs. Jag har inte tid med det egentligen. Synd att man inte kan styra över sin kropp och sitt huvud. Jag måste bli klar med min rapport, jag måste städa rummet, plugga svenska, städa hos min fisk, dammsuga, damma osv.

Jag var i alla fall en ball brud på påskafton. Det är ju alltid något.Pojkvänsmaterial - dag 3


Puttinuttsnuttiplutt! Jo, det är precis så jag skulle beskriva nästa herre i min fina serie, "Pojkvänsmaterial".

Tom Sturridge kan vara den gosigaste lilla pojke som vandrar omkring på denna jord, och efter filmen "The Boat That Rocked" var jag verkligen helt uppslukad av honom.

Titta bara på honom...Gosis!

ibland vill man bara kasta en möglig banan i väggen och se hur bananmoset långsamt rinner ner och bildar en fin liten pöl på golvet


Imorgon åker mamma och Tony till Milano. Mormor är här och ska mysa med oss medans dom är borta. Jag fick en räkning från telenor idag. En till räkning. Jag hade redan en. Nu har jag två. Plus en gammal. Tre räkningar alltså. Jag kan faktiskt, helt ärligt, säga att jag hatar telenor just nu! Men det är inget jag orkar hetsa upp mig över at the moment...

...för jag har ett underbart historiaprov att plugga till + en fantastisk projektrapport att bli klar med. Men oj, höll ju nästan på att glömma av det utsökta språkhistoriaprovet på fredag också.

Varför hänger jag här på bloggen?om hat och sånt
Nu skulle jag vilja prata lite om hat och om att hata människor. Jag säger ofta att jag inte är en "hater" utan en "lover", och det är ju såklart inte utan anledning som jag säger så. Jag älskar att älska människor, och jag hatar att hata människor, det är inte svårare än så faktiskt. 

Jag tycker att vissa människor hatar alldeles för enkelt, det vill säga, vissa hatar andra utan någon vidare anledning. Okej, jag är absolut ingen superkvinna (eller är jag?) och visst har det hänt att jag har hatat människor som gjort mig eller någon jag älskar illa. Men jag är inte någon långvarig hatare, det är ganska skönt tycker jag.

Varför hata när man kan förlåta och och gå vidare? Man mår bättre av att älska än att hata. 

Det finns nog de som skulle påstå att jag ljuger, och till er skulle jag vilja säga följande... Jag är som en ödla, kallblodig, jag kan vara hur kall som helst, men när jag får värme blir jag logiskt nog varm och go. Jag är mysig mot de som är mysiga mot mig. Personer som jag anser ha bränt sina broar hos mig eller på något sätt inte ger mig något, de personerna ser jag ingen mening med att lägga energi på.

Så alltså, jag hatar inte, jag väljer bara vart och på vilka personer jag vill lägga min energi.

Jag pratar ofta om energi, den energi man har i kroppen och hur man ska hantera sin energi och på vilka saker och vilka personer man ska lägga sin energi på. Det är bara jag som kan bestämma vart jag vill lägga min energi på, och det är bara Du som bestämmer vart Du vill lägga din energi på. Det jag säger är inte nonsens, tro mig! 

Ni i min närhet, speciellt ni som står ut med mig i skolan kanske ibland tycker "Guuuuud vilken jobbig jävel Jossan är. Så jäkla klämkäck hela tiden..." Vänner, jag är mer än gärna klämkäck, för jag har en så enrom tro på att med positiv energi kommer man längst. Gnäll och klagande är bara enormt onödigt. Det går faktiskt alltid att vara positiv, eller årminstone fungerar det alltid att tänka "det kunde ha varit värre..."

Ni måste inte förstå mig, tänk såhär, jag har svårt att förstå er som är så envetna och håller fast vid en person som gång på gång tabbar sig och gör en illa...

Alltså, älska mer, precis som i reklamen ni vet. Hat föder hat, kärlek föder kärlek. Så enkelt är det!
Kom ihåg, var hellre naiv och älska mer och lättare, undvik att vara naiv och hata mer och enkelt.

Nu ska jag gå och göra mig en smarrig ostmacka, för jag älskar osmackor. Sen ska jag lyssna på Dev, för jag älskar Devendra Banhart. Sen ska jag sova, för jag äääälskar att sova! Sen ska jag vakna på morgonen, för att jag älskar livet!

Klart och slut på ordbajseriet för den här gången...äckelpäckelpironparon


Nedan följer en lista över saker som gör mig aningen socialt handikappad, i matsituationer:

- Jag avskyr kaffe. Det luktar himmelskt, och kaffekarameller är utsökt. Men mer än så är det inte. Så nej kära vänner, det blir aldrig så att jag kommer över på en kopp när vi är sådär vuxna och har egna lägenheter...

- Ananas. Det är en vacker frukt. Faktum är att den är så vacker så att jag skulle vilja äta den. Fast det går inte. Det går verkligen inte! Ananas är tyvärr det vidrigaste jag vet. En vidrig skönhet helt enkelt..

- Chokladpudding, usch och dubbelurk! Det ser ut som bajs, det smakar kanske inte nödvändigtvis som bajs, men ändå. Det är inte gott, det är äckligt!

- Ris är supergott till sushi. Jasminris fungerar. Annars kan det kvitta!


osminkad, omotiverad
Motiverad till att gå ut gymnasiet med bra betyg, ja! Motiverad till att plugga, nej! Det är en så kallad komplicerad situation. Men tack till dig lilla mamma som sparkar mig i baken hela tiden. Det är väl tjat som behövs...


Kyss, hej

något hände med camen
Såhär dagen efter mår man precis som man förtjänar. Jag åt två frallor förut och det var de mest supermegamumsilumsgoda mackorna jag någonsin ätit tror jag. Hungern är den bästa kryddan har jag hört!

Jag sitter här på altanen och kollar ut över vattnet och Stena-båtarna och försöker få inspiration till att skriva lite skolarbeten. Men nej, varken båtarna, Eriksbergskranen eller vattnet hjälper mig... 

Det är väl som buddhisterna säger, man kan bara hjälpa sig själv.

Ha't bra

värmer upp inför kvällen
Ekologiskt och kravmärkt vin, check. Ekologisk cider, double check! Jag är så märkvärdig va...
Lyssnar på Soft Cell eftersom jag avgudar 80-talet. Nej jag var inte ironisk för sjutton gubbar!

Ska snart bege mig.

Hare fint. Hare. Påskhare.

it's been a long time since I had some fun
Rätt så c00la ändåååizzz!!

Jag bestämde mig alldeles nyligen för att imorgon, på påskafton och allt, bege mig ut i Onsalas djupa skogar för lite festligheter. Jag tror faktiskt det kan bli riktigt trevligt. 

Jag har lagat min älskade rodjursring. Med nagellimm. Jag har saknat den rackarns ringen!

Nu ska jag kramas med min storasyster (obs! inte tösabiten på bilden.)

Kyss kyss, klem klem

Pojkvänsmaterial - dag 2
No words needed egentligen. Ray känner ni säkert igen. I alla fall om ni läst min blogg. 
Alltså, jag behöver inte säga så mycket mer än att han är helt underbar. Hans röst ger mig rysningar och hans allvarliga och sorgsna blick gör att jag bara vill krama om honom och säga hur fin han är...

Åh!


Har försökt komma på en bra och fängslande inledning till detta blogginlägg i evigheter nu, men vet ni vad, jag lyckas icke!

Så här är det: jag har varit upptagen den senaste tiden. Jag har sörjt att min Sims vampyrpojkvän dog mitt framför ögonen på oss. Jag har solat och blivit röd om kinderna. Jag har hängt på Liseberg, druckit öl på Tyrolen, åkt Atmosfear. Åkt Kanonen tre gånger på raken... Så ja, jag har liksom skitit i bloggen.

Men nu är jag tillbaka, och som en slags kompensation för min frånvaro tänker jag bjuda er på en smaskig Spotify-lista som jag börjat knåpa på.

Tryck på bilden och börja lyssna!

Kyss og klem

Pojkvänsmaterial - dag 1


Någon som Devandra Banhart vore inte fel. Inte fel alls faktiskt. Han är skäggig, sexig, musikalisk och alldelels lagom hippie.

Här är en bra låt med honom som följs av en BILDBOMD. Lyssna, titta på bilderna och njut!


I ♥ Monki


Jag åkte till Frölunda Torg. Jag gick in på mitt älskade Monki. Jag såg väskan. Jag blev kär!

Och nu är den min!
jag blir hellre hatad...
Jag har bestämt mig nu, och det känns så fint och bra. Tid och pengar kom.
Sen händer det!

tapas


Ikväll kommer det coola kids hit. Mammas polare, men jag får vara med och hänga. Jag älskar att äta god mat. Speciellt tapas. Så ah, jag längtar och väntar tills vi ska käka...det var aldrig ditt fel


Allt som är ditt,
kan vara världens bästa och starkaste låt. Se videon också. Klicka på bilden!dog + blogging = dogging.....fast ne


te kni k e da m pig t

Jag hade en video, men den gick inte att ladda upp på YouTube. (Ack vad jag önskar jag var mer tekninsk.) Så det får bli en massa bilder idag igen. Men de är ju till synes så fina, så ingen större skada skedd...

För övrigt har jag inte mycket att säga. Jag förundras, förvirras, förargas och gläds dagligen. Åt olika saker. Behöver för stunden inte utveckla det mer.Ja, man kan vara beroende av allt.........
det er godt!


Idag kom jag att tänka på följande:

- Det var inte utan anledning som jag för några år sedan började lyssna på Gorillaz.
- Det var heller inte utan anledning som jag fastnade så vansinnigt mycket för mina vänner. Jag älskar er, ni är obeskrivligt bra!
- Mitt mål i livet är att ha kul och att till slut bli ett skojfriskt spöke när jag dör.
- Jag borde bli festfixare. Eller chef. Eller diktator. Eller nej förresten, inte det sistnämnda...

Och nu över till något helt annat, för att min webcam är ett stort glädjeämne i mitt liv.

Kyss og klem


det händer att det vänderJag trodde det skulle bli en dålig dag idag. För det kändes så imorse. Jag tog ö-tåget till skolan. Det fanns inte så många "vanliga" platser lediga så jag bestämde mig för att sätta mig i 1:a klass. 

När vi var 10 sekunder(!!!) från Kungsbacka station bestämde sig den lilla ragatan till tågvärd att köra bort mig från min sköna plats. Alltså... behöver jag ens beskriva den frustration jag kände?

När jag sedan klivit av tåget, gått ner för trappan och kommit in i tunneln hände nästa jävla grej...

Jag gick väl ca tre meter då jag plötsligt kände att min ena fot kändes ovanligt lätt. Jag kollade bak och vad låg där på marken om inte hela min skolsula... Jag ville bara gråta och sjunka genom marken på samma gång.

Tur att man har en snäll pappa och fina vänner som hjälper en i sådana miserabla situationer. Tack!

Någon gång efter det vände i alla fall min otur. Allt flöt liksom på. Jag, Sara, Matilda och Sofie åkte in till mitt vackraste och soligaste Göteborg för att ha ett möte angående studentfestlokal. Allt löste sig även där och nu längtar jag som bara den till 1 juni! Det kommer bli oerhört festligt!!!

Ciao

det är inte meningen att jag ska vara snygg här
men på något sätt är jag är det ändå.

Söndagar, söndagar, söndagar... Man är ledig, men samtidigt så medveten om att man inte är det nästa dag och det suger, som man säger på ren svenska. Jag menar, man njuter liksom inte av sin ledighet fullt ut.

I fredags hade jag stora visioner om att denna helg skulle innehålla ambitiöst pluggande från min sida. Så blev dock inte fallet! Jag känner mig så djävulusiskt skoltrött nu och jag jag har inte den blekaste om vart jag ska hitta min inspiration och motivation till att ta tag i alla skit... Snälla, ge mig en rejäl spark i röven, någon?

Jaja, jag får väl glädja mig åt något annat så länge, som att jag har ett fint hem, och och en för liten garderob med för mycket snygga kläder i. Lagom ytligt sådär, men jag orkar inga djupdykningar just nu. Om ni förstår.

Adjökens och god natt på samma gång. Vi hörs väl imon, eller något...grejer

Har införskaffat en massa fina grejer på sista tiden...
Detta bl.a:

keep on walking


Det finns så mycket att klaga över för tillfället, men jag väljer att inte göra det. Livet ska ses från den ljusa sidan. Förresten är det oerhört jobbigt och ointressant att klaga över skolan, för det är det mitt klagande handlar om. Avslöjade jag för mycket nu? Klagade jag precis?

Äsch!

Det blåser ute (för er som missat det) och jag önskade förut att vinden skulle ta mig någonstans, vartsomhelst, att jag bara fick blåsa iväg till en helt annan destination. En annan tid, en annan plats. För längtan efter just det börjar kännas så enorm nu! Jag vill någonstans. Bara bort bort bort. Om inget tar mig dit, tar jag mig dit själv...

Men det där får vänta ett tag. Att leva i nuet var det ju!
Känner mig dock ytterst omotiverad till att lära mig de där fåniga engelska-glosorna. Speciellt när en psyko-tant till lärare ska bedöma mig.

Jaja, livet är en biatch!

Kyss og klem  Lovelovelove!vill
- ta studenten
- börja jobba!!!!!!!
- träffa nya människor
- sova. nu!

God natt.


mens-fakta


Med lite färg och mönster blir väl allt fint och uppiggande?

Nej.

Mens. Blir. Aldrig. Roligt!


till Kurt...


17 år har gått sedan min största idol gjorde det korkade valet att ta sitt eget liv.
Just idag. 17 år...


Fan vad dumt att du gjorde så Kurt, men jag älskar dig ändå, och jag bryr mig inte om de personer som tycker att jag är urtöntig som ältar min kärlek till dig om och om och om igen, och har gjort sedan 12 års ålder...

Jag var två futtiga år när du dog. So what, you're still a rockstar och kommer alltid att vara.
Din musik är, och kommer alltid att vara det finaste som finns. 

Kärlek!
modellar...
...och försöker skriva en projektarbeterapport. Det är kola-segt! Ska till Lisberg sedan på info-möte. Det enda jag är rädd för är att jag inte ska hitta dit. Jesus och alla hans sju lärljungar vilken löjlig rädsla! Störtlöjligt faktiskt.

Nej, här blir inga barn gjorda. Adjökens! chalmerister


Jag är nästan säker på att Britney Spears kommer stå överst bland mina top artists på Spotify denna vecka, och på något sätt tycker jag det är fint. Det påminner mig om en mycket trevlig kväll.

Jo minsann, visst var det trevligt här hemma, men jag kände att jag ville göra något mer av lördagskvällen. Jag var party- och danssugen. Så med noll förväntningar begav sig jag, Hanna Banana och Matilda till Chalmers. Vi tänkte att det är ju i alla fall bättre än inget...

En illaluktande lokal full med långhåriga och glasögonbeklädda datanördar var det jag hade i huvudet. Som tur var besannades inte mina tankar. Det var förvånadsvärt många snygga killar där, musiken var bra och lokalen var trevlig. Jag fick dansa, jag fick skratta, jag fick dricka öl och jag fick komma hem halv 7 på morgonen.

Allt var så bra igår. Idag är det sämre med huvudvärk och så där. Men det är en del av kakan så att säga..


görlpaower

Jag tror mamma är lite iphone-kåt. Varje gång jag får ett sms härmar hon sms-signalen. 

Ikväll kommer ett gäng godbitar hem till mig.  Tänk att de flesta av dem reser hela långa vägen från Kungsbacka för att komma hit till Hisingen. Jag har köpt ost och kex. Dock inget rödvin, någon motta får det vara. Rödvin är för övrigt inte riktigt min cup of tea.....

Käkar lite rågmacka som mellanmål. Det är nyttigt och bra för magen.

See you later alligator!


c00lt

Vill bara säga att det är c00lt att denna låt står överst bland mina top tracks på Spotify. 

jag vill vara med bandet

19 år och läsglasögon! Snart 50 och klimakteriebesvär...
Jag läser en oerhört rolig bok, jag är med bandet heter den. Åh vad jag hade velat leva i LA under 60-talet. Leva det där galna groupie-livet. Jo, jag hade nog faktiskt tyckt det vart roligt. Hänga med snygga band-killar osv. Mmm!RSS 2.0