Håna oss Vi rör oss Ni står still...


Jag skulle vilja uttrycka en sak en gång för alla. Det är något som jag dagligen förundras över och finner ganska skrämmande.

När man har diskussioner med vissa om välgörenhet så finns det de som reagerar på ett nedlåtande sätt. Som att välgörenhet är något fånigt och helt värdelöst. Som att det inte spelar någon roll vad man gör. Att allt, alltid kommer vara lika miserabelt för människor i vissa delar av världen. Dessa nedlåtande personer framställer välgörare som naiva aktivistjävlar som borde tänka mer på sig själva istället för att slösa sina pengar på andra människor. 

Är man naiv för att man tror på förändring? Kommer vår värld alltid se likadan ut? Lever man bara en gång, och ska man då bara tänka på sig själv och göra sitt liv till det bästa?

Den enda av frågorna ovan som jag kan besvara är den om att man bara lever en gång. Man har ett liv, och man ska givetvis bestämma helt själv vad man vill göra med det. Om ens mål i livet är att tjäna så mycket pengar som möjligt och sedan leva lyxliv någonstans ska man få göra det. Vill man flytta till Tibet och leva med munkar i ett kloster så är det också det man ska göra.

Oavsett vilket liv man bestämmer sig för att leva så kan man alltid hjälpa andra som har sämre levnadsförhållanden än sig själv..

Jag har många mål i livet, men det viktigaste målet är att jag ska leva lycklig. För mig är lycka detsamma som kärlek. Jag talar ofta om kärlek. Den bästa kärleken som finns är kärleken till andra människor. Att man älskar sin familj och sina vänner är givet. Att älska sina medmänniskor är inte alltid lika lätt. Om jag inte minns fel så har jag skrivit om detta någongång, någonstans. Jag tror jag skrev om en diskussion jag en gång hade med en konfirmationsledare. Han sa till mig att man ska älska alla även om man inte behöver tycka om varenda kotte man möter.

Jag hade svårt att förstå honom då, men nu har det gått några år och jag börjar inse vad han faktiskt menade. Jag mår bra av att älska människor, och dåligt av att hata. Jag mår bättre av att tänka på andra än att bara tänka på mig själv.

Jag har en stark tro på att vår värld faktiskt kan bli bättre och det är en tro som ingen kan ta ifrån mig. Framställ mig gärna som naiv. Tala nedlåtande till mig för att jag varje månad skänker pengar till olika välgörande ändamål. Håna mig för att jag bryr mig om andra. Jag vet vad som är rätt. Vet ni vad som är fel?

Slutligen... 

Istället för att tänka negativt om vår värld så kan man välja att tro på förändring till det bättre. För tänk om alla tänkte positivt, då skulle det ske saker som skulle göra vår värld till en bättre plats för många!
Kommentarer
Postat av: Jag

Väl skrivet. Det finns två typer av folk, en som bryr sig om sina medmänniskor, sjukvård, skolor osv och så finns det sådana som bara bryr sig om sig själva och sina pengar. Men å andra sidan är det också väldigt mycket politik bakom kring att fattiga länder är fortsatt fattiga osv. Visst bör man bry sig, för det är det som ger förändring.

2011-08-30 @ 00:55:45
Postat av: Undrande

Undrar hur du tänker här:"Om ens mål i livet är att tjäna så mycket pengar som möjligt och sedan leva lyxliv någonstans ska man få göra det. (...) Oavsett vilket liv man bestämmer sig för att leva så kan man alltid hjälpa andra som har sämre levnadsförhållanden än sig själv.."Hur går det ihop när du anser att man får roffa åt sig pengar och bli rik på andras bekostnad, samtidigt som man ska skänka småsummor till de som blir bestulna på pengarna? Rikedom existerar på andras bekostnad. För att fattigdom ska kunna utplånas, måste även rikedom utplånas.

2011-08-30 @ 19:03:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0